Business Challenge 2024

Afgelopen woensdag 29 mei vertrokken 22 enthousiaste studenten met de boot naar het historisch Forteiland Pampus voor de Business Challenge 2024. Wat begon met regen, eindigde in zonneschijn en een dag vol inspiratie, interactie en inzicht in de duurzame en innovatieve projecten van Antea Group.

Samen bouwen aan een gezonde leefomgeving

De zorg voor een gezonde en toekomstbestendige leefomgeving is belangrijker dan ooit. Maatschappelijke opgaven als klimaatverandering, energietransitie en duurzaamheid vragen om oplossingen die creatief en soms grensverleggend zijn. Wij geloven dat we van jong talent kunnen leren en groeien. Nieuwe frisse blikken, nieuwe kennis en energie.  En juist daarom organiseren wij deze dag.

Een warm welkom

De dag begon met een korte boottocht vanuit Muiden naar Pampus, waar de studenten werden verwelkomd door het team van Antea Group. Na aankomst konden de deelnemers luisteren naar een inspirerende presentatie. Deze aftrap gaf de studenten een goed beeld van onze organisatie en alle verschillende thema’s en projecten waar wij ons dagelijks mee bezig houden.

Thomas Janse (adviseur bouw), vertelde vervolgens over het verduurzamingsproject op Forteiland Pampus, waarbij Antea Group nauw betrokken is. Dit rijksmonument én UNESCO Werelderfgoed transformeerde met onze hulp naar een zelfvoorzienend en klimaatneutraal eiland. Dit project vormt een prachtig voorbeeld van onze inzet voor een duurzame toekomst.

Op diezelfde dag (29 mei) heeft Rob Jetten, minister van Klimaat en Energie, de gloednieuwe en duurzame energievoorziening van Pampus officieel geopend: een prachtige mijlpaal!

Aan de slag

Na deze introductie was het tijd voor een workshop zakelijk tekenen, waar de studenten leerden zichzelf visueel voor te stellen. Dit zorgde meteen voor een leuke kennismaking. Een deelnemer merkte op: "Het was prettig om te zien hoe ontspannen en toegankelijk iedereen was. Je voelt je direct op je gemak."

Tijdens de lunch en de daaropvolgende projectenmarkt kregen de studenten de kans om in gesprek te gaan met businesslijndirecteuren, teammanagers en junior collega's. "De interactie tussen de collega’s was fijn om te zien," zei een student. "Het gaf een goed beeld van de werksfeer en mensen bij Antea Group."

Samenwerken aan casus

In de middag werd de creativiteit van de studenten verder op de proef gesteld met een praktijkcasus over de herinrichting van een stuk land, met een sterke focus op natuur, historie en duurzaamheid. Deze casus vond plaats in het oude waterbassin van het fort, wat een extra historisch tintje gaf aan de opdracht. In kleine groepen werkten de studenten samen om innovatieve oplossingen te bedenken en presenteerden zij deze ideeën aan een jury. De winnende groep werd beloond met een boek over de geschiedenis van Pampus.

Gezellige afsluiting

De dag sloten we af met een gezellige borrel en diner, waarbij de studenten en het Antea Group team ontspannen de dag konden nabespreken. Op de boot terug naar Muiden, waren zowel de zon als tevreden deelnemers volop aanwezig.

Blik op de toekomst

De Business Challenge heeft als doel om studenten op een interactieve manier kennis te laten maken met alle facetten Antea Group. We hopen hiermee nieuwe collega's te verwelkomen. Ons recruitmentteam heeft inmiddels contact opgenomen met alle deelnemers en voor enkele studenten zijn al vervolggesprekken gepland.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde dag en hopen in de toekomst meer van dit soort inspirerende events te organiseren. Samen blijven we bouwen aan een gezonde en toekomstbestendige leefomgeving.

Meer weten?

Wil je meer weten over werken bij Antea Group? Ben je student en oriënteer je je op jouw eerste baan? Neem gerust eens contact op om te kijken of we een match zijn!

Kom in contact