Energietransitie
De energietransitie is voor veel bedrijven een enorme uitdaging. Energieneutraal, klimaatneutraal, duurzame energie, CO2-reductie; vaak het gesprek van de dag. Samen moeten we nu serieuze stappen zetten.
De energietransitie is voor veel bedrijven een enorme uitdaging. Energieneutraal, klimaatneutraal, duurzame energie, CO2-reductie; vaak het gesprek van de dag. Samen moeten we nu serieuze stappen zetten.
Iedereen moet nu met de juiste richting mee om de energietransitie te realiseren.
Het is hét gespreksonderwerp van dit moment, maar wat houdt het eigenlijk in? De energietransitie is de grote omslag van energie uit fossiele brandstoffen naar duurzame, groene energiebronnen. Fossiele brandstoffen zoals gas, olie en steenkool moeten plaatsmaken voor schone alternatieven. Denk hierbij aan zonne-energie, windenergie, biomassa en waterkracht – vormen van energie die de natuur zelf aandrijft.
Nederland moet in 2050 volledig draaien op groene energie. In dat jaar moet onze energievoorziening voor 100% duurzaam zijn. Deze ambitie is vastgelegd in het Energieakkoord en vormt de leidraad voor onze gezamenlijke toekomst.
Wil jij jouw steentje bijdragen aan de energietransitie? Help mee om Nederland elke dag een stukje mooier te maken en bekijk dan onze vacatures. Maak Antea Group mooier met jou.
Bij Antea Group helpen we organisaties bij het realiseren van energie-neutrale oplossingen. Dit kan bijvoorbeeld door het aanleggen van zonneparken, het creëren van aardgasvrije wijken of het slim gebruiken van restwarmte. Wij bieden volledige begeleiding, van advies tot uitvoering, en zorgen ervoor dat de juiste stappen worden gezet richting een duurzame energietoekomst.
Wij transformeerden een historisch forteiland tot een zelfvoorzienend en klimaatneutraal eiland. Hiermee is dit Unesco Werelderfgoed een inspirerend voorbeeld voor de energietransitie: "Als het hier lukt, lukt het overal in Nederland."
Wij onderzoeken de toepassing van een buurtbatterij als oplossing voor netcongestie. Door lokaal opgewekte energie op te slaan en te delen, helpen we de druk op het elektriciteitsnet te verlichten en de verduurzaming te versnellen.
Op meerdere plekken in Nederland zijn wij betrokken bij de bouw van een nieuw hoogspanningstation, om aan de toekomstige energiebehoefte te voldoen. Neem bijvoorbeeld de realisatie van het hoogspanningsstation in Tilburg.
“Duurzaamheid is nooit het eindpunt maar een continu proces met als uitgangspunt een positieve impact op de leefomgeving,” aldus Tim Maalderink – duurzaamheidsmanager.