De energieneutrale toekomst

Energietransitie

De energietransitie is voor veel bedrijven een enorme uitdaging. Energieneutraal, klimaatneutraal, duurzame energie, CO2-reductie; vaak het gesprek van de dag. Samen moeten we nu serieuze stappen zetten.

Overheden, bedrijven en burgers

Iedereen moet nu met de juiste richting mee om de energietransitie te realiseren.

Wat is Energietransitie?

Iedereen praat erover maar wat betekent het nu eigenlijk? De Energietransitie is de overgang van stroom uit fossiele brandstoffen naar groene energie. Denk bij fossiele brandstoffen aan gas, kernenergie en steenkolen. Die stroom moet volledig omgezet worden naar groene energie. Duurzame, groene energie ken je vast al; zonne-energie, windenergie, energie uit biomassa en water.

Het doel van de transitie is om een geheel duurzame energievoorziening in 2050 te hebben in Nederland. Dan moet de energievoorziening dus 100% bestaan uit groene energie. Deze afspraken liggen vast in het Energieakkoord.

Maak jij Nederland samen met ons een stukje duurzamer?

Wil jij ook bijdragen aan de energietransitie? Heb jij de ambitie om Nederland elke dag een stukje mooier te maken? Bekijk dan onze vacatures energietransitie.

Bekijk vacatures

Impact maken

“Duurzaamheid is nooit het eindpunt maar een continu proces met als uitgangspunt een positieve impact op de leefomgeving,” aldus Marijke Frielink – Duurzaamheidsmanager

Wat doet Antea Group in de Energietransitie?

Bij Antea Group helpen we organisaties bij het realiseren van energieneutrale oplossingen. De aanleg van een zonnepark, een aardgasvrije woonwijk of het slim opslaan van restwarmte. Van advies tot realisatie. Van onderzoek tot proces. Wat de uitdaging ook is, we zetten samen de juiste stappen naar duurzame energie. En om daar te komen zijn we altijd op zoek naar de beste mensen. Bekijk daarom onze energietransitie vacatures

Kom snel in contact!

We willen jou leren kennen. Wil jij impact maken in de weg naar een duurzamere wereld? Kom met ons in contact! En voor je het weet, heb je een baan met impact.

Reageer nu