Deel deze pagina
Delen via:

Afstuderen: Ecologie en de Omgevingswet

Locatie: Oosterhout of Heerenveen

 

Wij hebben een leuke afstudeerplek op onze afdeling Ecologie. De ecologen bij Antea Group hebben tijdens hun werkzaamheden veel te maken met de wet Natuurbescherming. En binnen dit onderwerp hebben wij een opdracht voor je klaarliggen, die je nog naar wens af kunt stemmen op je eigen interesse en eisen vanuit de opleiding!

De Wet natuurbescherming wordt opgenomen in de Omgevingswet die naar verwachting op 1 juli 2022 in werking treedt. Binnen Antea Group zijn we in verschillende werkvelden al druk bezig met de implementatie van de Omgevingswet; bijvoorbeeld bij het opstellen van omgevingsvisies en -plannen of plannen die onder de Omgevingswet als een programma zullen worden beschouwd.

 

Wat ga je onderzoeken?

Voor Antea Group en voor onze klanten is het belangrijk om inzicht te krijgen in de gevolgen die deze wetswijziging met zich brengt. Wij zijn van mening dat de Omgevingswet kansen biedt op het gebied van ecologie (en biodiversiteit); bijvoorbeeld door aandacht te vragen voor al het groen binnen een gemeente of het vaststellen van ecologische omgevingswaarden. Maar het vaststellen daarvan schept verplichtingen (monitoring, opstellen programma). We denken dat er binnen ons bedrijf diverse verbindingen met andere werkvelden te maken zijn. Wij horen graag van jou welke kansen dit zijn en hoe we deze (praktisch) kunnen verwerken in de producten die wij opleveren aan onze opdrachtgevers.

Hiervoor voer je gesprekken met ecologen, met collega's van andere disciplines binnen Antea Group en met experts op het gebied van de omgevingswet. Dit doe je op basis van een of meerdere projecten die binnen Antea Group actueel zijn. Het onderzoek werk je uit in een rapportage en je presenteert de resultaten aan het einde van je stage aan collega's van de adviesgroep Water, waar de ecologen een onderdeel van uitmaken.

 

Jouw kwaliteiten

Je komt in aanmerking voor deze afstudeerstage als je een WO-opleiding volgt in de richting Ecologie en 4 tot 6 maanden beschikbaar bent voor een stage. Bij voorkeur start je in januari 2022 en heb je vanuit je opleiding of interesse een raakvlak met beleid.

 

Interesse? Laat het weten!

Enthousiast geworden?! Vertel ons in een motivatie en cv wat je te bieden hebt, wat je ambities zijn en welke ervaring je hebt. Als je vragen hebt, bel of app dan met Jeffrey Peereboom, via 06 - 22 80 85 64 of per e-mail.