Deel deze pagina
Delen via:

Stage/afstuderen: Ecologie

Locatie: Oosterhout (NB)

 

Ben jij op zoek naar een interessante en uitdagende stage in de ecologie? Antea Group biedt jou een naar eigen hand te zetten afstudeer- of stageplaats.

 

Wat ga je doen

Antea Group is een groot advies- en ingenieursbureau dat wereldwijd actief is. Ons bureau heeft alle expertise in huis om een ruimtelijke ontwikkeling tot een succes te maken. Ecologie en natuur zijn hier een belangrijk onderdeel van. Bij Antea Group werken onze ecologen aan onder andere: quickscans, natuurtoetsen, ontheffingsaanvragen, biodiversiteitsprojecten, ecologische ontwerpen en ecologische begeleiding. Daarnaast zijn we veelvuldig bezig met soortenonderzoek in het veld.

In het kader van dit soortenonderzoek voeren wij onderzoek uit ten behoeve van het verbeteren of optimaliseren van het werk van de ecologische adviseur, zoals het ontwikkelen van methoden om beschermde soorten effectiever te waarnemen. Voorbeelden hiervan zijn het onderzoek naar effectieve lokstoffen en effectieve onderzoeksmethoden naar kleine marterachtigen. Dit doen wij meestal samen met andere partijen, zoals de Zoogdiervereniging. Voor de uitvoering van nieuw en aanvullend onderzoek zijn wij op zoek naar studenten die een soortgelijke opdracht in het kader van een stage of afstuderen op zich willen nemen.

Wij hebben een aantal projectvoorstellen klaar liggen, maar in overleg kunnen we uiteraard kijken of er mogelijkheden zijn om een ander gerelateerd onderzoek op te zetten. Je kunt de volgende werkzaamheden verwachten (varierend per opdracht):

 • Je doet een bureaustudie, in combinatie met veldwerk;
 • Je voert gesprekken met ecologen en experts op het gebied van de betreffende soort(en);
 • Je gaat op zoek naar de meest effectieve en werkbare onderzoeksmethoden;
 • Je werkt de resultaten uit in een rapportage en schrijft hierover een artikel;
 • Je presenteert het onderzoek aan het einde van de onderzoeksperiode;
 • Daarnaast ben je breder inzetbaar bij werkzaamheden van ons team ecologen.

 

Wat vragen we van jou?

In een wereld die snel verandert, zijn we op zoek naar jong talent met ambitie en passie. Voor deze stage is het belangrijk dat jij:

 • een HBO of WO opleiding volgt in de richting ecologie;
 • over een gedegen (basis) kennis van soorten beschikt;
 • een rijbewijs hebt;
 • bereid bent om, indien nodig, soms langere afstanden te reizen;
 • een open en proactieve houding hebt;
 • beschikt over goede verbale en schriftelijke vaardigheden;
 • beschikbaar bent voor een periode van 4 tot 6 maanden;

 

Een stage bij Antea Group

Bij Antea Group geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier naar je stage gaat. Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk. Uiteraard zorgen we voor uitstekende begeleiding en bieden we je een marktconforme stagevergoeding. Antea Group kent een informele bedrijfscultuur. We gaan voor kwaliteit, maar zonder al te veel omhaal. Kortom, je zult je snel thuis voelen in onze organisatie. Meer weten over de projecten en innovaties in het marteronderzoek, kijk eens op onze website.  

 

Interesse

Grijp jij deze kans aan? Laat ons in een motivatiebrief en cv weten wat je te bieden hebt, wat je ambities zijn. Neem voor meer informatie contact op met Jeffrey Peereboom, via 06 - 22 80 85 64, of per e-mail.