Deel deze pagina
Delen via:

Stage: Innovatie Dijkstabilisator

Locatie: Capelle aan den IJssel

 

In de watersector verandert er de komende jaren veel op het gebied van waterveiligheid. Klimaatverandering biedt grote uitdagingen. Hierbij is veel aandacht voor het versterken van dijken en constructies. Met jouw afstuderen kun je bijdragen aan een werkelijke innovatie en aan de waterveiligheid in Nederland.

Ben jij op zoek naar een interessante en uitdagende afstudeerstage in de waterveiligheid? Antea Group biedt jou een naar eigen hand te zetten afstudeeronderwerp.

 

Dit is jouw uitdaging

Antea Group is betrokken bij de ontwikkeling van de 'JLD-Dijkstabilisator'. Dit is een duurzame, flexibele en innovatieve oplossing, die binnen het Hoogwater Beschermingsprogramma (HWBP) is ontwikkeld om dijken te versterken. De JLD-Dijkstabilisator wordt toegepast om de binnenwaartse stabiliteit van de dijk te verbeteren. Door middel van een intelligent anker wordt een glijcirkel voorkomen en monitoren we de sterkte van de dijk real-time.

In 2018 is de versterkingsmethode voor het eerst toegepast in een waterkering midden in Amsterdam. Desalniettemin is de ontwikkeling nog niet voorbij en zijn er nog diverse onderzoeksvragen. Deze onderzoeksvragen stellen we graag open voor verschillende mastertracks, zoals hydraulic engineering, structural engineering en geo-engineering. Onderdeel van de werkzaamheden kunnen het modelleren in PLAXIS of ook het uitvoeren van praktijkproeven betreffen. Hieronder zijn een aantal voorbeelden opgesomd:

  • Hoe kan de dwarskrachtcomponent of groepswerking worden geoptimaliseerd in de modellering?
  • Wat zegt de ingewonnen data (inbrengweerstand, spanningsverloop, deformatiemetingen) over het gedrag en de sterkte van een dijk? Kunnen we een aanscherping vinden in de veiligheidsfactoren?
  • Hoe kan de JLD-Dijkstabilisator zo duurzaam mogelijk worden gemaakt? Van fabricage tot beheer.
  • Welke verdere optimalisaties kunnen worden bedacht voor de JLD-Dijkstabilisator? Toepassing van een gording? Plaatsingshoek?

Ben je geinteresseerd? Wij gaan graag met je in gesprek over jouw interesses en om een of meer van bovenstaande onderzoeksvragen samen tot een afstudeeropdracht te ontwikkelen.

 

Wat vragen we van jou?

In een wereld die snel verandert zijn we op zoek naar een iemand met ambitie en met passie voor het werkveld waterveiligheid. Je wilt graag bijdragen aan vernieuwende oplossingen. Voor deze afstudeerstage is het belangrijk dat jij:

  • Een hbo/wo opleiding richting hydraulic engineering, structural engineering, geoengineering, of een andere vergelijkbare opleiding;
  • Kennis van of affiniteit hebt met geotechniek;
  • Wilt leren hoe het is om voor het is om voor een ingenieursbureau te werken. Je werkt mee in ons gezellige team in Capelle a/d IJssel;
  • Open en proactieve houding hebt;
  • Over goede verbale en schriftelijke vaardigheden beschikt.

 

Een stage bij Antea Group

Bij Antea Group geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier aan je stage/afstuderen werkt. Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk. Uiteraard zorgen we voor uitstekende begeleiding en bieden we je een marktconforme stagevergoeding. Antea Group kent een informele bedrijfscultuur. We gaan voor kwaliteit, maar zonder al te veel omhaal. Kortom, je zult je snel thuis voelen in onze organisatie.

 

Projecten en Innovatie

We hebben enkele projecten en innovaties hieronder voor je op een rij gezet om je een beter beeld te geven van wat Antea Group doet binnen de watersector:

 

Interesse

Grijp jij deze kans aan? Laat ons in een motivatiebrief en cv weten wat je te bieden hebt, wat je ambities zijn.

 

Meer informatie

Neem contact op met Floor Kempers, telefoonnummer 06 - 83 16 86 44.