Deel deze pagina
Delen via:

Afstuderen: Waterveiligheid en AI

Locatie: Almere, Capelle aan den IJssel, Heerenveen

 

In de watersector verandert er de komende jaren veel op het gebied van waterveiligheid. Klimaatverandering biedt grote uitdagingen. Hierbij wordt ook het raakvlak tussen waterveiligheid en digitalisering steeds belangrijker. Met jouw afstuderen kun je bijdragen aan een werkelijke innovatie en aan de waterveiligheid in Nederland.

Ben jij op zoek naar een interessante en uitdagende afstudeerstage in de waterveiligheid? Antea Group biedt jou een naar eigen hand te zetten afstudeeronderwerp.

 

Dit is jouw uitdaging

Antea Group is voorloper bij een aantal digitale innovaties in de watersector. We zijn betrokken bij de ontwikkeling van de 'JLD-Dijkstabilisator', waarmee real-time de veiligheid van de dijk wordt gemeten; monitoring onder water doen onze collega's met een onderwaterdrone; en we ontwikkelden 'Geotechnics', software waarmee we uit bestaand grondonderzoek automatisch dijken toetsen.

Nederland kent een uitgebreid instrumentarium aan richtlijnen voor het toetsen en ontwerpen van dijken en waterbouwkundige constructies. Met dit instrumentarium zijn de afgelopen jaren vele dijken en onderdelen hiervan beoordeeld en is bepaald of deze moeten worden versterkt. Dit instrumentarium gebruikt diverse data en is een complex geheel. De hypothese is dat een algoritme, neuraal netwerk of deeplearning dit mogelijk kan verbeteren en vereenvoudigen. Antea Group heeft daarbij beschikking over datasets van voldoende omvang om dit mogelijk te maken (denk aan honderden dijkvakken of duizenden 'Niet Waterkerende Objecten'), waarop dit kan worden toegepast. Bij onderzoeksvragen kun je denken aan:

  • Hoe presteren deze methodes in vergelijking tot elkaar?
  • Welke parameters zijn daadwerkelijk belangrijk?
  • Hoe om te gaan met uitdagingen zoals datasets met beperkt aantal faalpunten of een te parameteriseren ondergrond?

Ben je geinteresseerd? Wij gaan graag met je in gesprek over jouw interesses en om een of meer van bovenstaande onderzoeksvragen samen met jouw professor tot een afstudeeropdracht te ontwikkelen.

 

Wat vragen we van jou?

In een wereld die snel verandert zijn we op zoek naar een iemand met ambitie en met passie voor de werkvelden waterveiligheid en digitalisering. Je wilt graag bijdragen aan vernieuwende oplossingen. Voor deze afstudeerstage is het belangrijk dat jij:

  • Een hbo/wo opleiding richting hydraulic engineering, geoengineering, kunstmatige intelligentie of een andere vergelijkbare opleiding volgt;
  • Kennis van of affiniteit hebt met geotechniek, programmeren en AI;
  • Wilt leren hoe het is om voor het is om voor een ingenieursbureau te werken. Je werkt mee in ons gezellige teams in Capelle a/d IJssel, Heerenveen of Almere;
  • Een open en proactieve houding hebt;
  • Over goede verbale en schriftelijke vaardigheden beschikt.

 

Een stage bij Antea Group

Bij Antea Group geloven we dat jouw toegevoegde waarde het grootst is als je met plezier aan je stage/afstuderen werkt. Inhoudelijke uitdaging en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we daarom belangrijk. Uiteraard zorgen we voor uitstekende begeleiding en bieden we je een marktconforme stagevergoeding. Antea Group kent een informele bedrijfscultuur. We gaan voor kwaliteit, maar zonder al te veel omhaal. Kortom, je zult je snel thuis voelen in onze organisatie.

 

Projecten en Innovatie

We hebben enkele projecten en innovaties hieronder voor je op een rij gezet om je een beter beeld te geven van wat Antea Group doet binnen de watersector:

 

Interesse

Grijp jij deze kans aan? Laat ons in een motivatiebrief en cv weten wat je te bieden hebt, wat je ambities zijn.

 

Meer informatie

Neem contact op met Floor Kempers, telefoonnummer 06 - 83 16 86 44.