Deel deze pagina
Delen via:

Afstuderen: Bouwkunde Monumenten

Locatie: Capelle aan den IJssel   

 

Veel kerken en andere culturele instellingen hebben moeite om het hoofd boven water te houden. Een terugloop in het aantal leden, de dreiging van teruglopende financiele ondersteuning vanuit de overheid voor cultuur en leegstand van vaak monumentale gebouwen vragen om creatieve en innovatieve oplossingen om ons cultureel erfgoed te behouden. Wij bieden jou de kans om samen met onze experts in een afstudeeropdracht op zoek te gaan naar die oplossingen.

 

Wat ga je onderzoeken

In het kader van jouw afstudeeropdracht en op basis van een concrete case ga jij aan de slag met een voorstel voor het verduurzamen van een aantal Nederlandse kerkgebouwen, waarbij de volgende drie thema's centraal staan:

Thema: Binnenruimte (klimaat, gebruik en comfort)
Kom tot ontwerpvoorstellen voor het verhogen van gebruik en verbeteren van comfort in relatie tot het energieverbruik en tegen de achtergrond van de culturele waarde van de kerken.

Thema: Energiekoppelingen (opvang, energieopwekking en -uitwisseling)
Kom tot ontwerpvoorstellen die ingaan op het lokaal opwekken van energie en/of het uitwisselen van energie c.q. het opvangen van water ten behoeve van de directe omgeving, passend bij de culturele waarde van de kerken.

Thema: Verbinding met de omgeving (toegankelijkheid en inbedding)
Kom tot ontwerpvoorstellen voor het verbeteren van de manifestatie van de kerk als vanzelfsprekend, toegankelijk en laagdrempelig onderdeel van het stedelijk weefsel. We vertellen je vanzelfsprekend graag over de details van de opdracht als meer wilt weten voor je reageert!

 

Onze pluspunten

Uiteraard word je begeleid door een van onze ervaren medewerkers. Maar voor kennis en inspiratie kun je rekenen op een team van collega's met passie voor hun werk en vakgebied. Professionals die vakkennis combineren met de wil om het beste uit zichzelf en anderen te halen. Wij investeren graag in jou en samen maken we van jouw afstuderen bij Antea Group een plezierige en leerzame tijd.

 

Jouw kwaliteiten

Om voor deze afstudeeropdracht in aanmerking te komen, geldt voor jou dat je:

  • een HBO of WO opleiding Bouwkunde volgt;
  • belangstelling hebt voor iconische gebouwen zoals kerken en monumenten.

 

Interesse? Laat het weten!

Vertel ons in een motivatie en cv wat je te bieden hebt, wat je ambities zijn en welke ervaring je hebt. Als je vragen hebt, bel of app dan 06 - 51 37 87 25.

 

Over ons

Antea Group is het thuis van 1500 trotse ingenieurs en adviseurs. Samen bouwen wij elke dag aan een veilige, gezonde en toekomstbestendige leefomgeving. Je vindt bij ons de allerbeste vakspecialisten van Nederland, ook op het gebied van Bouw en Installaties. Met 50 experts op het gebied van bouwkunde, installatietechniek en bouwfysica realiseren wij toekomstbestendige bouwconcepten. Maar ook ondersteunen we op het gebied van contractvorming, vergunningen en bouwmanagement.

Op de website van Antea Group lees je meer over Bouw en Installaties.