Deel deze pagina
Delen via:
21-11-2018

Jeroen Officier: Energietransitie is meer dan technisch verhaal

energietransitie vacature jeroen officier

Nederland staat aan de vooravond van grote veranderingen. Met het klimaatakkoord van Parijs en het aankomende nationale klimaatakkoord, is het nu de hoogste tijd om de handen ineen te slaan en werk te maken van de energietransitie. Antea Group zet haar integrale kennis en expertise in om de energietransitie vleugels te geven.

Jeroen Officier werkt als kwartiermaker Energietransitie bij Antea Group. Hij ziet dat alle betrokken partijen meer en meer bereid zijn om werk te maken van de energietransitie. De techniek is volgens hem niet het knelpunt: 'De energietransitie is een technisch probleem en een maatschappelijk vraagstuk; het heeft impact op de omgeving, de portemonnee van mensen en de manier van werken en leven van iedereen. Het gaat daarom ook om de samenwerking tussen de partijen, zoals gemeentes, vastgoedeigenaren, netbeheerders en natuurlijk de eindgebruiker.'

Jeroen vervolgt: 'Het gaat ook om een complex probleem, want er is veel onzekerheid omtrent de omvang wat betreft de kosten, de tijd die maatregelen vergen en de inspanning die ervoor nodig is. En dat verstart de partijen, want complexiteit leidt tot onzekerheid en dat leidt op zijn beurt weer tot handelen vanuit de onderbuik. Wij bieden daarin inzicht en overzicht, onder andere via ons Energietransitie Dashboard, dat we samen met Nedgraphics en Imagem hebben ontwikkeld.

Hierdoor kiezen partijen voor de juiste maatregelen, op maat en op het juiste moment. Ons Dashboard concretiseert de zaken: 'Wat moet er nu gebeuren? Wat moeten we de komende vier jaar bewerkstelligen om tot onze doelen te komen?' En ook biedt het inzicht in welke partij wat moet doen, wat helpt bij het uitstippelen van een routekaart en een vertaling naar een omgevingsvisie en een omgevingsplan. Hierdoor kunnen gemeentes hun klimaatdoelstellingen realiseren en aangeven wat hun bijdrage in de Regionale Energie Strategie is.'

Meer weten over de aanpak van de energietransitie volgens Antea Group, of zelf meebouwen aan een energieneutraal Nederland? Stuur een open sollicitatie!

open sollicitatie energietransitie