Deel deze pagina
Delen via:

Écht Knap Écht Rachida

Politiek gevoelige projecten, daar voel ik mij in thuis. Het liefst werk ik aan vraagstukken waar allerlei belangen spelen die op het eerste gezicht onverenigbaar zijn. Het kan gaan om wet- en regelgeving op vaarwegen of een thema zoals water- en natuurbeheer. Vaak zijn het projecten waar overheden, belangenverenigingen en bedrijfsleven elkaar tegenkomen. Mijn werk is een kwestie van schaken: goed je strategie overdenken, het einddoel niet uit het oog verliezen en binnen de tijd de juiste zet doen. Niets is mooier dan al die ideeën en standpunten tot een plan te smeden waarmee iedereen verder kan.

Aangenaam

  • Rachida Ftatchi
  • Adviseur
  • Businesslijn Milieu & Veiligheid
  • In dienst sinds 2012

Mijn passie naast het werk?
Koken en lekker eten,
nieuwe steden bezoeken en backpacken.

Daarom werk ik bij Antea Group:

Ons bedrijf is binnen heel veel verschillende disciplines actief, in binnen- en buitenland. Waar je passie ook ligt, je krijgt altijd de kans om díe projecten te doen waar je enthousiast van wordt. Voor mij zijn dat de projecten waar techniek en proces elkaar ontmoeten. Mijn werk blijft daarom altijd uitdagend.

Ik creëerde mijn eigen wereld met…

…Emove: een Europees project rondom duurzaam beheer van riviermondingen. Ik hield me bezig met de Schelde-monding. We willen een gebied dat ecologisch gezond is, dat beschermt bij overstromingen én dat toegankelijk is voor de scheepvaart. Politiek, bedrijfsleven, milieuorganisaties: iedereen heeft hier z’n ideeën bij. Die belangen lijken soms onverenigbaar. Maar hoe smeed je deze tot één plan? In een informele setting verbonden we alle stakeholders. We zorgden ervoor dat ze samen tot actiegerichte projecten kwamen en voor hun onderdeel verantwoordelijkheid namen. Van stakeholder naar shareholder noemen we dat.