Deel deze pagina
Delen via:

Écht Knap Écht Gerlof

Mijn passie? Dat is het riool. Dit klinkt misschien gek. Maar een goed functionerend riool is een belangrijke basis voor onze beschaving. Het is nog niet zo heel lang geleden dat ons afvalwater rechtstreeks op sloten, vijvers en kanalen werd geloosd.

Wist je dat er onder onze voeten voor miljarden euro’s aan riolering ligt? Ik vind het prachtig om hieraan mijn bijdrage te leveren. Om gemeenten te helpen om ons riool zo slim en zo duurzaam mogelijk te onderhouden. Techniek, bestuurlijke kennis, verbindingen leggen tussen partijen: mijn werk heeft alle ingrediënten in zich en blijft hierdoor altijd uitdagend.

Aangenaam

  • Gerlof Huisman
  • Adviseur
  • Businesslijn Beheer & Realisatie
  • In dienst sinds 2001

Ik ben fervent bezoeker van metal- en rockconcerten. Daarnaast is sport een passie: ik doe aan voetbal, wielrennen, snowboarden en als er ijs ligt, schaatsen.

Daarom werk ik bij Antea Group:

Mijn vakgebied is enorm divers, dit geldt ook voor de projecten die ik mag doen. Er is veel ruimte voor creativiteit, ik werk nooit in een vast stramien. De ene keer heb ik een project onderhanden waar het accent op bedrijfskunde ligt: hoeveel mensen heb ik nodig, wat moeten die kunnen?

De andere keer gaat het juist om techniek: nieuwe oplossingen om wateroverlast te voorkomen, slimme onderhoudsplannen. Ik spreek met vakgenoten, bestuurders en gebruikers. Dit houdt mijn werk spannend. Elke dag opnieuw.

Ik creëerde mijn eigen wereld met…

… Het verkennen van besparingsmogelijkheden in de afvalwaterketen voor drie gemeenten in Zuidoost-Friesland. Ik onderzocht hoe deze gemeenten geld kunnen besparen door nog verder samen te werken en hun kennis te bundelen. Samen met de adviseurs en beheerders van de gemeenten, de gemeentebesturen en het waterschap zijn we hierin opgetrokken. Tijdens werkateliers hebben we de onderlinge verbinding gezocht en van daaruit besparingsvoorstellen uitgewerkt.

Door deze voorstellen gelijk door te rekenen in de begrotingen was in één oogopslag het effect van de besparingsvoorstellen inzichtelijk. Een mooi resultaat, waar we trots op zijn!