Deel deze pagina
Delen via:

De Smart Data Challenge 2016: Geef jij je carrière een kickstart?

 

Voor deze challenge zoeken we aanstormend GIS- en datatalent. Friskijkers en dwarsdenkers die aan de slag gaan met open data en vraagstukken uit de dagelijkse praktijk. Deze datachallenge is niet alleen een verrijking voor je cv, maar biedt je ook de kans om experts uit het vakgebied te ontmoeten.

 

Jouw opgave
Voor deze challenge zijn we te gast bij een van onze opdrachtgevers: de gemeente Haarlem. Deze gemeente heeft als 'smart city' veel open data gegenereerd. Maar hoe maak je van deze data informatie waarmee je als gemeente of burger ook echt iets kunt? Individueel of als team: samen met andere deelnemers duik jij in deze data om antwoorden te vinden op de vele vragen die de gemeente heeft. Dit doe je onder meer door slimme data-analyses te maken, datasets te koppelen en data inzichtelijk te maken in een GIS-omgeving.

Jouw doel
Aan het eind van de dag presenteer je samen met je team jouw oplossingen aan vier prominente juryleden uit het vakgebied. Jouw of jullie idee wordt onder andere beoordeeld op innovatie, kwaliteit en marktpotentie.

Jouw prijs
Stijgt jouw idee of toepassing boven de rest uit? Dan is de drone van jou. Daarnaast krijgen de winnende deelnemers de kans om dit concept door te ontwikkelen bij Antea Group of bij de gemeente Haarlem.

Locatie en datum
De challenge vindt op vrijdag 18 november plaats in het historische stadhuis op de Grote Markt 2 in Haarlem. De start is om 09.00. Naast een uitdagende opdracht in een creatieve omgeving, is deze dag tip top verzorgd. Niet onbelangrijk, je krijgt de kans om experts en aankomende collega's uit de overheid en het bedrijfsleven te ontmoeten. Tijdens de challenge zelf en tijdens de netwerkborrel. Eten en drinken wordt verzorgd.

Wat vragen we van jou?

  • Je bent een masterstudent of derde- of vierdejaars hbo- of wo-student. Je bent vanuit een geografische opleiding geinteresseerd in ICT/Data of je bent vanuit een ICT opleiding geinteresseerd in toepassingen van Geografische data zoals Geo Media & Design, Geo-Information Sciences, Informatica of Informatiemanagement.
  • Je hebt kennis van Business Intelligence en Gis- applicaties
  • Je beheerst de Nederlandse taal voldoende om instructie te kunnen volgen en met teamleden te kunnen communiceren
  • Je beschikt over een laptop inclusief de relevante software die je op de dag van de challenge mee kan nemen.

Antea Group en Data
Als onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau is Antea Group actief binnen alle facetten van onze leefomgeving. De businesslijn Beheer & Data verbindt beheeradvies met state-of-the-art-oplossingen voor het efficient inwinnen, beheren en ontsluiten van data en informatie. Dit doen we op het gebied van software en techniek, van proces en organisatie. We zijn marktleider in het beheer van de openbare ruimte. Met adequaat advies, oog voor ambitie en beleid en met krachtige beheersoftware leggen wij de basis voor duurzame kwaliteit van de wereld.

Gemeente Haarlem
De gemeente Haarlem telt ruim 150.000 inwoners en is daarmee na Amsterdam de grootste stad in Noord-Holland. De inwoners van deze levendige stad hebben behoefte aan informatie die de gemeente zo transparant en betrouwbaar wil ontsluiten. De gemeente heeft zicht tot doel gesteld de steeds complexere vragen goed en snel richting haar inwoners te kunnen beantwoorden.

 

Durf jij deze challenge aan?


Deelname is gratis. Je kunt als team (4 of 5 personen) meedoen of individueel. Aanmelden kan tot 31 oktober 2016. Op maandag 7 november a.s. laten we je weten of je bent geselecteerd. Op 10 november stellen we de benodigde datasets beschikbaar, zodat je je optimaal kunt voorbereiden.

Aanmelden
Klik op onderstaande link om je aan te melden voor de Smart Data Challenge 2016.
Als team aanmelden? Vul per persoon het 'sollicitatieformulier' in en noteer bij 'Motivatie' de personen waarmee je wilt samenwerken.

Meld je aan voor de Smart Data Challenge 2016
 

Meer weten?
Neem contact op met Judith van Tongeren via 06 226 989 87.

 

Bekijk hier het programma
 

Bekijk hier het wedstrijdreglement